info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Lagbasar protesterar mot DN-artiklar

Stockholms lagbasar tar avstånd från Dagens Nyheters artikelserie "Den polska rörmokaren". – Vi tycker inte att det handlar om "frihet" som journalisten verkar tro. Vi vill att solidaritet och rättvisa ska råda på svensk arbetsmarknad såväl som inom hela EU, skriver uppropets talesman, lagbasen Stefan Slottensjö.

200 bygglagbasar i Stockholm har i ett gemensamt upprop vänt sig mot DN:s artikelserie, där skribenten Maciej Zaremba målar upp sin bild av Vaxholmskonflikten och de slutsatser som han drar av den. De skriver att de inte vill bidra till ett samhälle där arbetskamrater ”ställs mot varandra och den som säljer sig till lägsta ersättning får arbete”, där skatteintäkterna sjunker, där arbetare pressas till lönenivåer som ”vi inte kan försörja våra familjer på”.

”Vi vill inte
tillbaka till detta otrygga laglösa land där arbetskamrater, oavsett härkomst, nationalitet eller hudfärg, ställs mot varandra och där den som säljer sig till lägsta ersättning får arbete.
Vi vill inte heller ha det samhälle som raseras i grunden när skatteintäkterna sjunker.
Vi vill inte vara en av många yrkesgrupper, arbetare som tjänstemän, som pressas ner till lönenivåer vi inte kan försörja våra familjer på.
Vi vill inte heller stillatigande se på hur arbetare, från Sverige eller från utlandet, utnyttjas för vinstprofit.
Vi vill att solidaritet och rättvisa ska råda på svensk arbetsmarknad, såväl som inom hela EU.”

DN:s artikelserie är i fem delar och har publicerats mellan den 10:e och 17:e november. Sista delen går i morgon lördag.
Hela lagbasuppropet finns att läsa på Byggettans hemsida www.byggnads.se/197,avd01.cs

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Lagbasar protesterar mot DN-artiklar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig