info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kursrekord för byggbolagen på börsen

Både JM och NCC har under den senaste veckan noterat så kallat all time high. Det vill säga den högsta kursen någonsin. Orsaken är bra resultat och positiva framtidsutsikter. Att börsen som helhet gått bra under början av året ger också stöd till uppgången.

Aktiekursen för JM ligger i dag på 502 kronor. För några dagar sedan noterades all time high med 514 kronor per aktie. Under det senaste året har kursen gått upp med 125 procent och sedan årsskiftet med 40 procent.
För en b-aktie i NCC får man idag betala 206 kronor. Under det senaste året är uppgången 80 procent och bara sedan nyår har aktien stigit med över 40 procent. Även NCC har nyligen noterat all time high.
Även Skanska och Peab har ökat sitt värde. Men inte i samma omfattning som JM och NCC. Peab:s börsvärde har ökat med knappt 50 procent under det senaste året och Skanskas med drygt 50 procent.
En förklaring till att JM och NCC haft en bättre utveckling än de andra två byggjättarna är att JM och NCC är hårt inriktade på att bygga bostäder.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kursrekord för byggbolagen på börsen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig