info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Köpare har hoppat av – storbyggare i konkurs

Bolaget har suttit fast i ett ekonomiskt skruvstäd i flera år. Trots ett bud som tände hoppet har Erlandssons Bygg i Stockholm nu ansökt om konkurs.

Det här skolbygget i en av Stockholms söderförorter blev ett av Erlandssons Bygg sista byggen. Foto: Cenneth Niklasson

Skulder på över 100 miljoner kronor fick till slut Erlandssons Bygg i Stockholm att ansöka om konkurs. Något som Byggindustrin skrivit om.

Företaget ansökte om företagsrekonstruktion redan under hösten 2020 då de hamnat i en svår ekonomisk situation. Då hade företaget skulder på 162 miljoner kronor. Bland annat 109 miljoner i leverantörsskulder och 40 miljoner i skatteskulder. De hade även en skuld på 8,78 miljoner kronor för lön och semesterersättning.

Läs också Byggbolag i knipa får ny ägare – stora förluster

Ledningen för företaget hade då som mål att lotsa företaget igenom rekonstruktionen.

– Vi har en bra orderstock och det är en bra ekonomi i de entreprenadprojekt och ramavtal som vi har i gång just nu, sa Magnus Zetterlund, dåvarande vice vd på Erlandssons Bygg i Stockholm, till Byggnadsarbetaren när rekonstruktionen inleddes.

I våras såg det ut som att Erlandssons Bygg skulle leva vidare. Ett annat byggföretag, SEHED, visade intresse för att köpa den delen av Erlandssons verksamhet som kvarstod efter rekonstruktionen. Detta under förutsättning att bland annat ackordsförslaget accepterades. Men nyligen hoppade SEHED av affären. Och nu har alltså Erlandssons Bygg i Stockholm ansökt om konkurs.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Köpare har hoppat av – storbyggare i konkurs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig