info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Brandskyddsföreningen 980×240 V38

Konkurser i maj – två stora Stockholmsbyggare drabbade

Under förra månaden gick 112 byggbolag i konkurs. Hittills i år är siffran 570.

Foto: Cenneth Niklasson

Som vanligt är det främst små byggbolag som drabbas av konkurser. Under maj månad hade 99 av de 112 byggbolagen som tvingades lägga ner verksamheten färre än 10 anställda.

Två av byggföretagen som kursade hade mer än 50 anställda. Det ena var Q-gruppen som försattes i konkurs på egen begäran. Byggföretaget som är välkänt i Stockholmsområdet hade cirka 90 anställda. I samband med konkursen var tidningen i kontakt med vd:n Jan Henriksson: ”Tror på framtiden även om en konkurs i byggbolaget är smärtsam för många. Berör ca 50 byggnadsarbetare”.

Det andra större bolaget var även det aktivt främst i Stockholm. Det var OP2 Byggnads med cirka 60 anställda som begärdes i konkurs.

Tidigare under året har det inträffat ytterligare tre konkurser som drabbat byggare med över 50 anställda. Två av dem inträffade i mars. Det ena var Lovön Samverkan med cirka 100 anställda. De begärde sig själva i konkurs sedan Trafikverket slängt ut företaget från ett av delprojekten på Förbifart Stockholm. Bland annat skulle de bygga flera tunnlar. Det andra stora byggföretaget som drabbades under mars var det Skånebaserade BCA Entreprenad AB med cirka 60 anställda.

I februari hände ytterligare en storkonkurs då MBM Halmstad tvingades lägga ner verksamheten.

arrow_forward Senaste nytt