info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Konfliktersättning och medlemsavgift höjs

Ersättningen till medlemmar i Byggnads höjs nu vid en eventuell konflikt. Det gör också medlemsavgiften.

Skulle en konflikt bryta ut inom byggbranschen höjs nu ersättningen för medlemmar i Byggnads med 25 kronor per dag för första veckan, och 30 kronor mer per dag därefter. Från nuvarande 750 till 775 kronor för den första veckan, och 825 till 855 kronor för resten av tiden. Det beslutades under Byggnads förbundsfullmäktige i veckan. Den nya ersättningen träder i kraft den första juli och gäller ett år framöver. Konfliktersättningen är inte skattepliktig.

Ett annat beslut som fattades under förbundsfullmäktige vara att höja medlemsavgiften till Byggnads. Från första januari blir det åtta kronor dyrare, pengar som går till förbundet centralt. Förbundsavgiften blir då 307 kronor för hel avgift i stället för nuvarande 299 kronor. En något lägre höjning än vad man räknat med, eftersom förbundet genomfört besparingar.

Alla byggmedlemmar betalar olika fackavgifter, beroende på vilken avdelning man tillhör. I genomsnitt betalar en medlem i Byggnads totalt 771 kronor i månaden, då går 299 kronor till förbundet, 116 kronor till a-kassan och 243 i en extra finansieringsavgift för a-kassan. Resten går till avdelningen. Och det är alltså den första avgiften som höjs från och med årsskiftet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Konfliktersättning och medlemsavgift höjs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig