info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kommunalt takarbete saknar fallskydd

Ett bygge i Hultsfred saknar både fallskydd och arbetsmiljöplan. Nu riskerar byggherren, det kommunala bostadsbolaget Hultsfreds Bostäder, åtal för brott mot arbetsmiljölagen.

Det är Arbetsmiljöverket i Växjö som vid en inspektion den 15 november förra året avslöjade att inhyrda takarbetare arbetade utan fallskydd. Senare visade det sig att byggherren Hultsfreds Bostäder inte heller hade upprättat någon arbetsmiljöplan för bygget.
De inhyrda takarbetarna arbetade på två tvåvåningshus, cirka sex meter höga.
Enligt arbetsmiljöverkets bedömningar ska fallskydd finnas på alla arbetsplatser med mer än två meters fallhöjd.
Bo Sahlin, vd för Hultsfreds Bostäders, är ytterst ansvarig för att arbetsmiljölagen följs. Han erkänner att företaget har gjort en miss men har ingen förklaring till varför.
– Det kan vara glömska eller förbiseende, eller något annat, säger Bo Sahlin. Jag vill egentligen inte spekulera mera i detta tills vidare, säger han till tidningen Barometern-OT.
– Egentligen är vi lekmän inom området men vi håller på att ta fram rutiner för hur arbetsmiljöplaner ska arbetas fram, säger Bo Sahlin. Vi vill undvika liknande problem i framtiden.
Arbetsmiljöverket har nu anmält Hultsfreds Bostäder till åklagarkammaren i Jönköping för vidare handläggning och eventuellt åtal.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kommunalt takarbete saknar fallskydd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig