info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Klart: De vann plåtpriset 2020

Sex nominerade. En vinnare. På branschdagen Plåt20 igår stod det klart vem som vunnit det åtråvärda plåtpriset.

Det var under torsdagen som det stod klart vem som vunnit Plåtpriset 2020. I konkurrensen tog slutligen aluminium-fasaden på den nya akutvårdsbyggnaden i Danderyd priset.

”Plåtpriset 2020 tilldelas en byggnad som på ett modest sätt lyckats vända ett konventionellt uppdrag med ett specifikt program, till god arkitektur. Med återvinningsbara material och en funktionell utformning, står byggnaden placerad i nutid – väl förberedd för framtiden”.

– Ett extremt roligt erkännande, säger projektchefen Mattias Jönsson på LW Sverige AB och fortsätter:

– Jag tror alltid att det är viktigt att få vara med och visa att man har det tekniska kunnande och kapaciteten att utföra ett sådant här projekt, det stärker vårt varumärke enormt.

Vinnaren av Plåtpriset 2020. Foto: Anders Bobert

Han berättar vidare att han var skeptisk inför arbetet med tanke på materialvalet, hans erfarenhet var att aluminum var ”tråkigt”. Med facit i hand och när han nu tittar tillbaka på resultatet och helheten, känner han och kollegorna att de fått till ett djup i fasaden han inte trodde på från början.

– Plåtslagarna är väldigt stolta och det här motiverar och inspirerar dem att göra ännu häftigare saker och ännu bättre jobb, säger Mattias Jönsson.

Byggherre i projektet har varit Locum. Byggentreprenör: HENT Sverige AB.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Klart: De vann plåtpriset 2020