info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Kjelles" knep för att få ledigt: Kex och "fjäskfilé"

Ett kexpaket och vänliga ord. Det är kranförare Kjell ”Kjelle” Holmboes bästa tips för att få extra ledighet från jobbet.

Kranföraren Kjell Holmboe har flera bra tips på hur du fixar ledigt med kort varsel. Foto: Privat

I fredags tänkte kranförare Kjell Holmboe gå tidigare från jobbet och han har förberett väl.

Dagen innan hängde han ett kexpaket i kranens krok och ett meddelande till lagbasen:
 ”Du är bäst Thomas. Får jag sluta tidigare i morgon?”

Hur reagerade lagbasen?

– Han såg glad ut och gjorde tummen upp, säger Kjell Holmboe.

Vilka är dina bästa tips för att få extra ledigt?

– Det gäller att börja med att vara trevlig i vardagen mot alla på bygget. Jag tycker om att sprida trivsel. Då brukar det inte vara några problem. Sedan kan man alltid göra något extra som det här med kexpaketet. Men jag ville också ge det till lagbasen för han är så himla duktig och jag köpte förresten ett till Janne som är armerare också. Han sliter hårt och är alltid hjälpsam, säger ”Kjelle” som trivs mycket bra på bygget.

– Efter 15 år i branschen tycker jag fortfarande att det är skitkul att gå till jobbet. På mitt förra bygge hade jag godisregn för byggnadsarbetarna och köpte glass. Ibland hänger jag godis i kranarna som bygggnadsarbetarna får.

Kjell Holmboe bor i Örebro men jobbar just nu i Västerås på ett bostadsbygge åt HMB. Han kör åt S. Janzén Bygg & Maskin. 

– De är schyssta här. Det är lugnt på fredagar och jag brukar få gå någon timma tidigare. Men idag ska jag hälsa på en vän i Stockholm och hade glömt fråga om ledighet. Men det gick ju bra!

Är det generellt svårt att få extra ledighet? Som kranförare är du ju ändå byggets huvudperson?

– Om det är fullt upp är det svårt att vara spontanledig. Men säger man till så brukar det funka. Vid några tillfällen har arbetskamraterna hjälpts åt så att de inte skulle behöva kranen just när jag behövde vara ledig.

När ska du vara ledig nästa gång?

– Det blir i december runt Lucia. Då ska jag och min tjej åka på rockkryssning. Matlagning är inte min starka sida men varför inte använda taktiken att bjuda på fjäskfilé?

Och Kjelle fortsätter att jobba för att hålla stämningen på topp.

– Till jul ska jag ska julpynta kranen och sätta upp en ljusslinga. Trivseln på bygget är jätteviktig. På ett annat bygge lussade jag. Jag var lucia och platschefen var stjärngosse.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Kjelles" knep för att få ledigt: Kex och "fjäskfilé"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig