info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kinesiska arbetare luras på lönen

Kinesiska byggnadsarbetare luras på löner i en enorm omfattning. Arbetsgivarna är skyldiga dem 10 miljarder kronor, enligt kinesiska myndigheter. Ett paraplyorgan för landets fackföreningar beräknar att summan kan vara tio gånger så stor.

Varje år reser tiotals miljoner kinesiska bönder från landsbygden för att bli byggnadsarbetare i städerna. Men hundratatusentals blir lurade. Nu till det kinesiska nyåret har många byggnadsarbetare blivit lovade att få ut en stor del av den lön som hållits inne tidigare.

– Tyvärr är det
många företag som sätter i system att lura migrantarbetarna och som inte betalar ut lönerna, säger Jia Shi, en bonde med egen erfarenhet av detta, till Dagens nyheter.

Han har haft jobb på fyra olika byggarbetsplatser och alla har lurat honom på pengar. Han har aktivt försökt få ut pengarna, bland annat med hjälp av en organisation, som har till syfte att hjälpa människor med den här typen av problem. Han har också skrivit ett brev till den högsta kinesiska ledningen.
Premiärministern har tidigare lovat att ta itu med den här frågan.Vissa förbättringar har gjorts, men det är långtifrån tillräckligt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kinesiska arbetare luras på lönen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig