info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kinabygge kan drabbas av brist på arbetskraft

Det kinesiska miljardprojektet i Kalmar riskerar att få problem med att hitta arbetskraft i Sverige. I området råder redan högkonjunktur och marknaden är på gränsen till överhettad.

Det är Gunder Nilsson – ordförande för Byggnads i Kalmar – som går ut och varnar för att det kan uppstå brist på byggnadsarbetare i samband med projektet.
– I dag arbetar byggjobbare från 19 länder i området och ännu fler kommer att behövas rekryteras från utlandet när kinabygget drar i gång. De byggnadsarbetare som finns i området räcker inte till, säger Gunder Nilsson till SR Kalmar.
Det är det kinesiska företaget Fanerdun som står bakom jättesatsningen. Grundstenen i projektet är en enorm utställningsbyggnad där kineskiska företag ska visa upp sina produkter i Europa. Tanken är att det ska finnas plats för tusen kinesiska företag.
Kineserna vill dra igång projektet omedelbart som totalt ska innehålla mycket stora byggytor. Förutom utställningsbyggnaden planeras bland annat ett hotell på mellan 12 och 18 våningar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kinabygge kan drabbas av brist på arbetskraft

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig