info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Karl, 56 år: ”Alla borde få gå ner i tid efter 60”

Karl Malmqvist är vvs-montör. Han känner inte en enda inom bygg som inte har värk och besvär. Det börjar redan vid 30+, menar han.

”Jag vill gå ner i tid runt 60. Det kanske går för jag har en privat försäkring och en genom min arbetsgivare. Det är knäna framför allt. Jag opererade knät, minisken, för 15 år sedan. Knäna tar stryk för man kryper mycket. Och så opererade jag axeln för 10 år sedan, man står ju mycket med händerna över huvudet och så får jag även ont i ryggen.

Jag känner inte en enda i min ålder som jobbar i bygg och som inte har besvär. Det finns 30–35-åringar som har ont. Det har visserligen blivit lättare med mer redskap med åren men nu är det mer stress, tempot har ökat. Jag tycker att alla som jobbar i de här yrkena ska ha rätt att gå ner i tid runt 60.

 Det är klart att när jag tänker på de skador jag har redan nu, när jag inte är äldre, då undrar man hur det ska bli.”

Läs även artikeln: ”Allt längre till pension”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Karl, 56 år: ”Alla borde få gå ner i tid efter 60”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig