info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggbolagets julfest spårade – nu får det konsekvenser

Möbler för tusentals kronor kastades i vattnet under en julfest på en färja mellan Finland och Sverige. Samtidigt stod vd:n och filmade hela kalaset. Nu tappar byggbolaget minst en kund enligt finsk media.

Foto: TikTok/Silja Line

Från en svit på Baltic Princess nionde våning kastades det möbler värda över tiotusen kronor. Festen pågick även på färjans spaavdelning där väktare enligt uppgift fick eskortera ut byggarbetarna som bland annat hade kissat i bastun.

– Det är otroligt beklagligt, särskilt nedskräpningen av Östersjön där vi hoppas att inte ens cigarettfimpar ska hamna. Och visst kunde det ha gått illa. Dessa möbler kunde ha fallit på någon på ytterdäck eller på ett fordon, säger Marika Nöjd, kommunikationsansvarig på Tallink Silja, till Hufvudstadsbladet.

Utöver skadegörelse kan det även handla om miljöbrott och rederiet uppger att de nu ska utreda om en brottsanmälan ska göras.

Byggföretagets vd verkade dock själv inte tyckt att betendet var problematiskt då han lade upp en video på händelsen, som fick stor spridning på TikTok. I ett uttalande efteråt uppger han dock att de ångrar beteendet, kallar det för “dumheter” och ett resultat av att sällskapet har festat tolv timmar i sträck:

”Vi tänkte allt eller inget och när vi kör, då kör vi hårt”

Tidningen Iltalehti rapporterar att händelsen inneburit att en tidigare kund avbryter samarbetet med byggbolaget.

Mette Carlbom, reporter
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggbolagets julfest spårade – nu får det konsekvenser

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig