info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Johan Lindholm om SD:s valresultat: ”Väldigt oroande”

Socialdemokraterna behöll sina fem mandat och LO-förbundens EU-kandidat Johan Danielsson kommer in i parlamentet. Men Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm ser ändå anledning till rannsakan efter EU-valet.

Att Johan Danielsson kommer in i parlamentet ser Johan Lindholm som en bra möjlighet att vara med och påverka.

– Det innebär att vi nu tillsammans kan driva frågor i Bryssel som är viktiga för oss byggnadsarbetare.

Samtidigt oroar han sig för att Socialdemokraterna fortsätter att tappa i väljarstöd.

– Inte minst bland arbetare. Valresultatet nu och i höstas måste leda till rejäla samtal i framtiden om var arbetarrörelsen ska befinna sig inför stundande val. Visionen om hur vi bäst tar itu med samhällsproblemen måste vara glasklar då, annars riskerar vi ännu mer förlorat väljarstöd. S kan inte köra på och låtsas som om allt är bra.

Något annat som bekymrar Johan Lindholm är att SD går framåt starkt i valet. Enligt SVT:s Valu ökade stödet för SD bland arbetare från 15% till 24% jämfört med valet 2014.

– Det är naturligtvis väldigt oroande att SD har ett starkt stöd bland LO:s medlemmar. Jag ser det som ett tecken på att många känner sig svikna och övergivna av socialdemokratin. Ska vi lyckas vinna tillbaka arbetarna så duger det inte att bara stänga ute SD.

Här menar han att socialdemokraterna behöver föra en tydligare vänsterpolitik och ta upp frågor som berör människors vardag.

– Det handlar om en politik som lyfter frågor om ökade klassklyftor, ökad ojämlikhet, mer trygghet på arbetsmarknaden och en offensiv ekonomisk politik med satsningar på välfärden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Johan Lindholm om SD:s valresultat: ”Väldigt oroande”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig