info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Jobbet rullar INTE på – tvist om betalning pausar storbygge

En konflikt om en betalning ledde till att storbyggaren stoppade ett projekt i Flen och skickade hem 60 anställda. Bygget, en ny Volvofabrik, står fortfarande stilla.

Cirka 60 personer fick lämna arbetsplatsen den 14 december eftersom det norska byggbolaget Kynningsgrud anser sig inte fått betalt. Det handlar, enligt vad bolaget tidigare hävdat, om en betalning för utfört arbete för cirka 30-40 miljoner kronor vid den nya Volvofabriken i Flen.

Men Oscar Properties som beställt entreprenaden, tillbakavisar kravet.
– Vi har hållit vår del av avtalen. Vi anser inte att Kynningsruds bygg har några fordringar på oss över huvud taget i dagsläget och entreprenören har fakturerat mer än vad de haft rätt till enligt avtal, sade Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, till Nyhetsbyrån Direkt i samband med att bygget stoppades för en månad sedan.

Det kan ta en vecka och det kan ta fyra veckor

Nu pågår dock förhandlingar och Henrik Ekman, chef för Byggsektionen i Kynningsrud, säger att parterna närmar sig en lösning.
– Båda parter vill ha igång projektet och vi hoppas finna en lösning men det är svårt att säga när. Det kan ta en vecka och det kan ta fyra veckor.

Har byggarbetarna drabbats av varsel på grund av detta?
– Nej, vi har inte varslat några arbetare. Men vi har lagt varsel på tjänstemannasidan.

Är byggarbetarna hemma eller har ni arbetsuppgifter till dem i andra projekt ?
– Vi har inte hittat andra arbetsuppgifter. Arbetarna befinner sig på arbetsplatsen, men bygget är fortfarande stoppat och vi hoppas på en snar lösning.

Enligt en artikel i Eskilstuna-kuriren får Volvo leveranser av maskiner i mars och planen är att den nya fabriken i stort sett ska vara klar för inflyttning då.

Vi har sökt Oscar Properties pressansvarige för en kommentar om det aktuella läget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Jobbet rullar INTE på – tvist om betalning pausar storbygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig