info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Jättesatsning på 3D – så mycket ska byggas

Nu satsar Förenade Arabemiraten på att bli världens centrum när det gäller att printa med 3D-teknik. Bland annat ska 25 procent av alla nya byggnader skrivas ut med den tekniken.

Målsättningen är att en fjärdedel av alla byggnader ska skrivas ut med hjälp av 3D-teknik år 2030. Foto: Mostphotos

I ett par år har Förenade Arabemiraten haft en strategi för ta ledartröjan när det gäller tekniken med 3D-skrivare. Nu har det kommit med en uppdatering med mer konkreta mål. Bland annat vill Förenade Arabemiraten med Dubai i spetsen bli ett ledande nav för hela världen när det gäller 3D-teknologi. Ett mål som ska vara uppfyllt 2030. Något som Dubais myndigheter skriver om här.

Bland annat ska de satsa hårt på byggsektorn. Det handlar om att printa ut allt från detaljer i byggprocessen till hela byggelement. Lagom till år 2030 hoppas de att 25 procent av alla delar till en byggnad ska ha sitt ursprung från ett 3D-skrivare .

Läs också Så blandar du verklighet och 3D på bygget

Andra områden som ska prioriteras när det gäller 3D är konsumentartiklar där man ska bland annat ska ge sig på och printa ut hushållsprylar, smycken och snabbmat. En annan sektor är medicinska produkter där siktet är inställt på tänder, ben och konstgjorda organ.

Förenade Arabemiraten består av sju olika emirat där det mest kända är Dubai.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Jättesatsning på 3D – så mycket ska byggas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig