info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Istället för permittering: Mer att göra än någonsin för Lucas

Mitt i coronakrisen blomstrar bygghandeln. ”Det är fullt upp från öppning till stängning”, säger lagerarbetaren Lucas Rosén. 

Han befarade permittering på grund av pandemin. Istället har han mer att göra än någonsin. Lucas Rosén är lagerarbetare på AB Karl Hedin Bygghandel i Söderhamn.

Vad gör du på jobbet?
– Jag plockar order, hjälper kunder, lossar och lastar lastbilar, fyller på och beställer grejer. Mest jobbar jag med virke.

Har ni fler eller färre kunder nu i coronatider?
– Det har ju ökat väldigt mycket. Folk är hemma och har tråkigt och då vill de ju snickra. Det är fullt ute i fritidsstugorna här i skärgården och folk som är permitterade i området vill bygga och så har vi ju kanonväder.

Ni har ju många yrkesarbetare i byggbranschen som kunder, hur är det där?
–  Alla snickare verkar ha fullt upp, jag har inte hört om någon som har dåligt med jobb. Tvärtom.

Så du själv har också mer jobb än någonsin?
– Det är fullt upp för oss alla från öppning till stängning. Snickarna är här från halv sju till fyra, så är det privatkunder emellan.  Det är bilar som går ut med grejer hela tiden, både kranbilar och pick-upar. Alla släpvagnar är utlånade. I början tänkte man att nu kanske man blir permitterad men det blev tvärtom.

Vad är den stora skillnaden i försäljningen?
– Ja, det säljs betydlig mer grejer och det är betydligt fler frågor om utkörningar för att folk inte vågar komma in själva. Det gäller framförallt de i riskgrupper men också folk som sitter i karantän från jobbet.

Vad är det som säljs mest?
– Just nu är det extremt mycket tryckt virke. Kunderna bygger altaner, bastu, byter fasad på stugorna, med mera.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Istället för permittering: Mer att göra än någonsin för Lucas