info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inbrottstjuv upptäcktes på bygge – stannade kvar på fika

När byggarbetarna kom till jobbet upptäckte de en inbrottstjuv i byggboden. Men då hände något ytterst ovanligt. ”Mannen valde att fika med byggarbetarna”, säger polisen.

Kaffesugen? Tjuven valde att stanna kvar och fika. Foto: Mostphotos

Det var på tisdagsmorgonen 28 februari som en person som bodde granne med en byggarbetsplats i Gamla Stan, Stockholm, reagerade på att ett fönster stod öppet till en byggbod.

När byggnadsarbetarna kom till jobbet vid 06.30-tiden berättade grannen för dem att det eventuellt hade skett ett inbrott.

Läs också Ovanliga stölden från bygget: ”Det är märkligt”

Mycket riktigt, i boden befann sig man i 30-årsåldern, som hade tagit sig in via ett fönster. Men när tjuven blev påkommen av byggarbetarna gjorde han allt för att lura dem.

– Han hade plockat på sig en massa verktyg men försökte ge intryck av att han hörde till arbetsplatsen och hade en uppgift att fylla. Sedan bad han om en cigg, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En av byggnadsarbetarna ringde dock 112 och en polispatrull kom snabbt till platsen. Men något dramatiskt gripande var det inte tal om.

Inbrottstjuven satt lugnt och fikade med ”sina kollegor”. Vad som avnjöts vet inte polisen.

– Vi har inte fått svar på det, men jag utgår från kaffe. I övrigt känns ju någon typ av frallor lämpligt med tidpunkten, säger Daniel Wikdahl.

Läs också Tjuvens bilfärd tog slut på byggavfart

Han fortsätter:

– Det är inte helt ovanligt att inbrottstjuvar både äter och dricker innan de lämnar. Men det sker i ensamhet. Att gärningspersonen är kvar och fikar med målsäganden har jag aldrig tidigare hört talas om.

Den nyfikade tjuven visade sig vara berusad, omhändertogs och fördes till en polisstation. Han var sedan tidigare efterlyst av polisen då han hade kallats på förhör i ett annat ärende.

– Det framgår inte om det florerade något fika i det ärendet, säger Daniel Wikdahl.

Förutom att mannen försökte stjäla verktyg saknades det kläder på byggarbetsplatsen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inbrottstjuv upptäcktes på bygge – stannade kvar på fika

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig