info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hotfulla elever stoppade Mölndalsbygge

RA Byggs skolbygge i Mölndal stoppades i början av veckan sedan en grupp elever uppträtt hotfullt mot byggnadsarbetarna. Bråket började med en fotbollsspark.

En fotboll, hårt sparkad mot en byggnadsarbetare som låg på knä på golvet i Lindhagaskolan i Mölndal, blev inledningen till ett hetsigt bråk mellan en grupp elever och byggnadsarbetare. Byggnadsarbetaren arbetade med att mäta ut väggar i den befintliga byggnaden på högstadieskolan som nu byggs ut av RA Bygg.
Byggnadsarbetaren skrämdes av bollen och reagerade kraftigt mot den elev som hade sparkat bollen. Bråket ebbade dock ut i och med att eleven bad om ursäkt.

Senare på dagen, när byggnadsarbetarna skulle åka hem, blockerade dock en elev utfarten från det inhägnade bygget. När en av byggnadsarbetarna försökte passera eleven i krypfart med sin bil kastade eleven sin ryggsäck under bilens hjul. En grupp på ett tiotal elever anslöt och det blev på nytt en hotfull stämning när eleverna krävde att bilföraren skulle be ryggsäcken om ursäkt.

Händelserna gjorde att skolledningen kallade till ett möte där arbetsgivaren, byggherren, Byggnads och skolledningen beslutade att följa en åtgärdsplan som bland annat innebär att bygget står stilla under veckan. I stället ska byggnadsarbetarna och personal på skolan träffa alla de 300 eleverna i grupper om tio i varje och informera om bygget.
– Bygget är stängt tills åtgärdsplanen är genomförd, troligen veckan ut, säger Leif Johan Karlsson på Byggnads i Göteborg som tog beslutet att stänga arbetsplatsen. Leif Johan Karlsson är regionalt skyddsombud och grundar beslutet på att man inte kan garantera byggnadsarbetarnas säkerhet.
Tre anställda på RA Bygg samt ytterligare tre byggnadsarbetare som arbetar med anläggningsjobb och rördragning berörs av stängningen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hotfulla elever stoppade Mölndalsbygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig