info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hot mot handläggare på a-kassan

Handläggare på Byggnads a-kassa i Borlänge har blivit hotade av medlemmar och en handläggare har blivit mordhotad. Försämringarna i a-kassan har gjort att frustrationen och ilskan ökar hos medlemmarna.

En av handläggarna på Byggnads a-kassa blev mordhotad av en medlem i våras. Ersättningen från A-kassan hade dröjt och medlemmen hotade på telefon att komma upp på a-kassan i Borlänge och ta livet av handläggaren. Några mer hot mot handläggaren blev det dock inte.
– Men det är ganska vanligt att vi blir otrevligt bemötta och vi får höra många hårda ord. Ett hot som har blivit vanligare är: vi ses i rätten, säger Sven Johansson, chef för a-kassan i Östergötland, Örebro, Värmland och Dalarna.

Försämringarna i a-kassan har gjort att många byggnadsarbetare känner sig arga och frustrerade. Bland annat räknas ersättningen nu på inkomsterna de senaste tolv månaderna, oavsett om man har arbetat eller inte. I stället för som tidigare de sex bästa månaderna.
– De blir förbannade att de får så låg ersättning, säger Sven Johansson.
Det finns också en del kriminella personer som är arbetslösa. Sven Johansson upplever det som att medlemmarna också är mer hotfulla mot kvinnorna som arbetar på a-kassan än mot männen.
– I en del fall när det har känts extra hotfullt har handläggarna inte velat skriva under med sitt namn på beslutet, utan bett mig skriva under istället.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hot mot handläggare på a-kassan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig