info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hon svetsade rullatorn som kör så det glöder

Problem med att hitta födelsedagspresent? Svetsaren Sara Gustavsson från Avesta tog hjälp av sina yrkeskunskaper och fixade en rullator med grill till sin 40-årige kille. Grillen ska vara fullt fungerande och användas snart.

Hur gjorde du när du byggde?

– Jag ordnade först en rullator som jag tog med till jobbet. Där svetsade jag ihop en grill, en mugghållare och en låda för förvaring, där man kan lägga grillkorven. Sedan svetsade jag på alla grejerna på rullatorn.

Vad sa arbetskamraterna?

– De tyckte det var jättekul och ganska fränt.

Var det svårt att bygga grillen?

– Nej, jag tyckte inte det var svårt, jag har hållit på så mycket med svetsning. Jag klippte ut en längre bit som jag bockade i båda ändar. Jag borrade fyra hål på sidorna och satte i skruv för att fästa grillgallret. Jag sysslar mycket med svetsning även på fritiden och brukar göra bland annat möbler, lampor och dekorationer av olika slag.

Varför gjorde du konstruktionen?

– Grillen var en present till min kille, Kristian Holst, som fyllde 40 år. Det var mer som ett skämt, han tyckte det var roligt.

Har grillen kommit till användning?

–  Vi har inte använt den än men han har gått runt med rullatorn litegrann. Grillen ska funka så vi kommer nog använda den snart.

Sara Gustavsson

Yrke: Svetsare
Ålder: 31 år
Bor: Avesta

Helfrid Winther
Praktikant
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hon svetsade rullatorn som kör så det glöder

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig