info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Höjd lön i Borås

Konflikten mellan Byggnads och Wäst-Bygg i Borås är nu löst. Lönen höjs, och byggnadsarbetare som tidigare anklagats för maskning får komma tillbaka till bygget.

Konflikten gäller ett bostadsbygge som har pågått sedan årets början. Nu får byggnadsarbetarna retroaktivt lönen höjd från 135 till 147 kronor. Enligt den nya överenskommelsen räknar Byggnads framöver med en timförtjänst på minst 158 kronor. Patrik Ivarson, vd på Wäst-Bygg, tror däremot inte att nivån blir så hög.

Tvisten ledde
för några veckor sedan till att Wäst-Bygg omplacerade hela arbetslaget med åtta man. Motiveringen var att de skulle ha maskat på uppmaning av Byggnads.
Byggnads ombudsman Thomas Nilsson tillbakavisar alla sådana påståenden. Patrik Ivarson vill inte kommentera det mer då saken nu är utagerad.
Företaget har dragit tillbaka sin begäran om förhandling gällande den påstådda maskningen. Byggnads har i sin tur dragit tillbaka en motsvarande begäran apropå att företaget inte förhandlade om omplaceringarna innan de genomfördes.

Fyra av de åtta byggnadsarbetarna är tillbaka på arbetsplatsen.
Företaget och Byggnads har även enats om en ackordsuppgörelse för Wäst-Byggs övriga arbetsplatser. Både Thomas Nilsson och Patrik Ivarsson säger sig vara nöjda med överenskommelserna.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Höjd lön i Borås

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig