info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hjulgrävare körde rakt in i järnvägsbron: "Kan ha missbedömt höjden"

En hjulgrävare körde rakt in i en järnvägsbro i Mora. Föraren fördes till sjukhus, där han vårdas för smärtor i nacken. Efter olyckan stoppades trafiken förbi olycksplatsen.

En hjulgrävare körde rakt in i en järnvägsbro i Mora under tisdagseftermiddagen. Foto: Stefan Rämgård-Östlund, Mora tidning

Det var under tisdagseftermiddagen som olyckan inträffade. Hjulgrävaren körde av okänd anledning in i en järnvägsbro i Mora.

–Han kanske hade missbedömt höjden och fastnade i järnvägsbron, säger Mats Öhman, presstalesman på Polisen Bergslagen.

Enligt uppgifter från polisen ska mannen, som är i 60-års åldern, fått hjälp av en privatperson att ta sig till Mora lasarett. En polispatrull pratade med honom på sjukhuset, där han vårdas för smärtor i nacken.

Efter olyckan var det helt stopp för trafik förbi olycksplatsen. Olyckan påverkade också tågtrafiken. Trafikverket behövde bryta strömmen och undersöka bron innan tågtrafiken kunde släppas på igen, enligt Sveriges radio, P4.

–Jag vet inte hur hård smäll det blev på bron, men den tål väl ganska mycket. Men Trafikverket får bedöma skadorna, säger presstalesman Mats Öhman.

En polisanmälan har nu upprättats för vårdslöshet i trafik och en förundersökning har inletts.

–Men det är mest för att se vad som har hänt. Sedan får man göra en bedömning om det är brottsligt eller straffbart och det är inte alls säkert att det drivs vidare, säger Gert Fredlin, förundersökningsledare på polisen i Dalarna.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hjulgrävare körde rakt in i järnvägsbron: "Kan ha missbedömt höjden"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig