info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hjälptelefon för utsatta byggnadsarbetare

Regeringen vill inrätta en nationell hjälptelefon för byggnadsarbetare som fallit offer för människohandel. I en debattartikel i Svenska Dagbladet manar justitieministern och arbetsmarknadsministern för krafttag mot arbetskraftsexploatering.

En arbetsgrupp inom regeringskansliet har tagit fram riktlinjer för hur man på ett effektivare sätt skall komma åt människohandeln. Enligt utredningen är det bland annat städare, byggnadsarbetare och prostituerade som utnyttjas av kriminella ligor.
Rapporten som lämnats över till regeringen innehåller ett 30-tal förslag, varav ett är att inrätta en nationell stödtelefon dit människor som är utsatta för människohandel kan ringa och få information om vart de kan vända sig.

I artikeln i Svd (31/1) skriver Beatrice Ask, justitieminister, och Sven Otto Littorin, arbetsmarknadsminister, att: ”Delar som är särskilt utsatta är byggsektorn, jordbruks- och säsongsarbete, restauranger och hushållsarbete.” Ministrarna menar även att arbetskraftsexploatering är svår att upptäcka eftersom den sker inom den legala sektorn.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hjälptelefon för utsatta byggnadsarbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig