info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hemmapularnas högtid är här – detta gillar sommarsnickare

Det är många som tar fram hammaren och sågen i semestertider. Faktum är att hälften av alla husägare går i byggplaner i sommar. Läs vad de gillar att göra.

Företaget Byggmax har gjort en undersökning för att få en bättre bild av vad gör-det-självarna tycker om att fixa med. Och man kan utläsa ett och annat ur svaren – bland annat att hemmapularna är ett generöst gäng som inte har något emot att dela med sig av redskapen. Endast 14 % har svarat att de inte vill låna ut verktyg till grannen.

Och lite slammer verkar inte heller bekomma de flesta. 4 av 5 anser att man ska få börja bygga redan vid 7–8 på morgonen på vardagar och majoriteten anser att det är okej att väsnas till 9 på kvällen.

Läs också "Bar över", kortbrallor och musik på bygget? – så säger företagen

Vad gillar folk att bygga då? Inte helt oväntat ligger altanen högt på topplistan. Tyvärr visar undersökningen att så många som hälften sågar snett ibland. Förmodligen är det anledningen till att en kap-/gersåg ligger högst på hemmasnickarnas önskelista över verktyg de vill ha.

Men det är inte bara på det praktiska området som det uppstår problem ibland. En tredjedel uppger att de har svårt att planera byggprojekt och hälften säger att de skulle ha byggt mer om de haft större kunskap. Ändå är det bara 50 % som läser manualer när de bygger. Kan man ana lite lathet i semestervärmen kanske?

Men det ska ju vara kul att snickra också. Och det är faktiskt 6 av 10 som lyssnar på musik medan de jobbar. Så öppna fönstret, rikta stereon ut över tomten och ta fram verktygen. Har du lika trevliga grannar som de flesta hemmasnickarna kan du nog kräma på volymen och banka på ett tag utan att få klagomål.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hemmapularnas högtid är här – detta gillar sommarsnickare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig