info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här stoppar Covid-19 Skanskas storbygge – 60 i karantän

Nästan 60 personer har satts i karantän, samtidigt som bygget står stilla. Skanskas skolbygge i finska Lojo har drabbats hårt av covid-19.

Så här kommer skolbygget att se ut när det är färdigställt. Foto: Skanska

Det här Yle som berättar om bygget i Lojo, där Skanska bygger den stora skolbyggnaden Laurentiushuset. Alla byggarbetare på Laurentiushusets byggarbetsplats testades under tisdagsförmiddagen förra veckan, eftersom flera personer på bygget har burit på coronasmitta.

För att hindra ytterligare smittspridning har en stor del av byggets personal satts i karantän under veckan, och enligt Yle har arbetet stannat upp.

Jussi Sainomaa på Skanska säger till Yle att han beklagar situationen. Han förklarar samtidigt att alla Skanskas byggarbetsplatser har en egen coronasäkerhetsplan som bygger på att man undviker närkontakter.

– God handhygien ska följas, vi kommer på jobb vid olika tider och arbetsteamen är små så att så få som möjligt skulle vistas tillsammans på samma plats. Och vi understryker konstant att man absolut inte får komma på jobb om man är sjuk, säger Sainomaa.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här stoppar Covid-19 Skanskas storbygge – 60 i karantän