info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 V49-50 PC

Här kissar hantverkaren i köksvasken – Peab betalar hyresgäst

En hantverkare kommer in till den lägenhet han jobbar i, drar ner gylfen och kissar i kökets diskho. Händelsen som fångades på film har fått Peab att ta upp plånboken.

Händelsen som TV4 var först att berätta om utspelade sig för några veckor sedan. Jenny Behrmann och hennes sambo tvingades bo på hotell i Malmö i väntan på åtgärder av kakelfel i badrummet, fel som upptäcktes i Peabs garantibesiktning.

I hemmet har de installerat en rörelsekamera för att hålla koll på sina katter. Men när de av en slump tittade igenom filmerna efter hotellvistelsen upptäckte de något helt annat.

En hantverkare som kommer in i deras lägenhet drar ner gylfen och kissar i parets diskho i köket.

– Både jag och min sambo blev äcklade och självklart väldigt arga, säger Jenny Behrmann.

Se filmen här nedan.

Men händelsen fick också paret att undra hur det var ställt för arbetarna då de upptäckte ett liknande ”toabesök” på en annan film.

– När känslorna sen lagt sig började vi fundera på varför det hade hänt, hade dom ingen toalett att tillgå? Sen la vi märke till att arbetarna saknade arbetskläder, då tänkte vi att dom kanske inte hade det så bra i sin arbetssituation överlag och eventuellt saknade kollektivavtal, säger Jenny Behrmann.

Peab svarar att arbetarna på företaget som skulle åtgärda felen bodde på ett hotell tvärs över gatan, att de alltså inte hade långt till en toalett.

– Detta får absolut inte förekomma och vi har tagit upp det med materialleverantören. De som utför arbeten hos oss ska säkerställa att deras medarbetare har tillgång till toalett. Materialleverantören har i detta fall bekräftat att det också finns på ett hotell alldeles intill denna lägenhet, där personalen bodde, säger Peabs presschef Kajsa Jacobsson.

Men något kollektivavtal har inte företaget. Att Peab trots det tagit in dessa för arbeten kan du läsa mer om här.

Efter urineringen i parets kök erbjöd Peab en ny diskho eller 5 000 kronor i kompensation.

– Det var vi själva som fick trycka på för att bli kompenserade. Det var ingen självklarhet från Peabs sida. Vi valde att få 5 000 kronor som kompensation med tanke på att de skickade en städfirma att städa köket och badrummet. Sen anser varken jag eller min sambo att det är skäligt att behöva välja det ena eller det andra. Vi tycker att Peab skulle bytt ut vasken och även erbjudit kompensation, säger Jenny Behrmann.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Byggnadsarbetaren 250×600 V49-50