info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här gick sprängningen fel – Parkerade bilar fick ta smällen

En sprängning i Jakobsberg utanför Stockholm gick fel under torsdagsförmiddagen. Ingen person ska ha skadats vid tillfället.

Längs Viksjöleden i Jakobsberg, Järfälla kommun, förlängs en busshållsplats samt anläggs en ny gång- och cykelbana. I samband med dessa arbeten utförs även VA-arbeten som krävt sprängning.

Men under torsdagsförmiddagen, runt 10-tiden, gick något snett. Entreprenören hade enligt kommunen inte lyckats täcka ordentligt med sprängmattor vilket fick till följd att stenar slungades iväg och träffade parkerade bilar i närheten.

På en film som tagits av en närboende (se filmen längre ner i artikeln) kan man se vilka konsekvenserna blev; arbetare som går runt och plockar utspridd sten över bilar som parkerats i närområdet. Däremot ska ingen person ha skadats.

Enligt Järfälla kommuns presstjänst ska kommunen träffa entreprenören under fredagen för att få mer information om händelseförloppet.

Enligt kommunen har entreprenören varit i kontakt med bilägarna.

Byggnadsarbetaren har sökt entreprenören för en kommentar men inte lyckats. Till lokaltidningen Mitt i säger dock ägaren till firman att det är första gången det händer under hans 35 år i branschen och att bilarna inte skulle stått där från första början.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här gick sprängningen fel – Parkerade bilar fick ta smällen