info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Här dumpades hundratals ton byggsopor – i övergivna släp

Fem långtradarsläp i riktigt dåligt skick lastade med byggsopor har dumpats i ett industriområde i Trelleborg. De är fyllda med typiska byggavfall som gipsrester, isolering och trästumpar.

Foto: Trelleborgs kommun/SVT Nyheter Skåne

Släpen upptäcktes när de var felparkerade i industriområdet Persåker i Trelleborg. Något som Trelleborgs Allehanda var först med att skriva om. Långtradarsläpen är överfulla och lastade med upp emot 40 ton byggavfall var.

Kristoffer Tonning, gatuchef på Trelleborgs kommun, berättar för Byggnadsarbetaren att de försökt få tag i ägarna till släpen.

– Vi har inte hittat några ännu. Vi har tittat på registreringen efter en fordonsflytt och då hamnar vi i en postlåda i Helsingborg. Ett brevlådeföretag där vi inte lyckats nå någon.

De dumpade släpen är i riktigt dåligt skick. Redo för skroten. Foto: SVT Nyheter Skåne.

Även byggsopornas ursprung är okänt.

Har ni kollat på soporna för att försöka hitta märkningar som leder till någon specifik byggarbetsplats?

– Det är inte kommunens egendom så vi kan inte gå in i släpen. Så vi har inte öppnat dem ännu och de är dessutom ihopsvetsade.

Vad händer med släpen nu?

– Släpen står kvar på gatorna i det här industriområdet. Vi sätter lappar då de är felparkerade. Vi har även kallat polisen till ett möte för att se om det är något som är intressant för dem att utreda. Om polisen inte kan göra något så kommer vi inleda en process där vi på kommunen flyttar fordonen och lämnar byggsoporna för deponi.

Så då får kommunen ta kostnaden?

– I sådana fall ja.

Det här är inte första gången det dyker upp släp med byggsopor i Trelleborg. Sommaren 2021 parkerade någon sex släp i Västra Industriområdet. Då misstänkte man att soporna kom från en tomt i Persåker som var fylld med byggavfall. Kostnaden för att få bort de soporna från gatan kostade den gången över 400 000 kronor.

SVT Nyheter Skåne har gjort ett reportage från platsen där man får en överblick av dumpningen.

Vet du något om byggsoporna? Tipsa vår reporter!

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Här dumpades hundratals ton byggsopor – i övergivna släp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig