info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
BluebeamPC 21-22

Här byggs billiga hyresrätter – regeringen storsatsar

Investeringsstödet återinförs vilket påverkar bland annat Örebro där 500 fler billiga lägenheter nu är att vänta.

Stöd till hyresrätter återinförs i vår. Foto: Lasse Algemo/Mostphotos

I helgen meddelade bostadsminister Per Bolund (MP) att regeringen återinför investeringsstödet till billiga hyresrätter och studentbostäder. I tillväxtkommunen Örebro kan omkring 500 fler billiga bostäder nu byggas tack vare stödet, uppger SVT Örebro.

– Det är lägenheter som står i startgroparna och som fick pausas när stödet slopades i M och KD-budgeten, men nu när det återinförs kan planerna återigen fortsätta, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd i Örebro, i ett uttalande.

Läs också Här byggs höghusen i trä

Den 1 januari 2017 införde regeringen stödet, som ska gå till entreprenörer som bygger hyresbostäder i områden med befolkningstillväxt och bostadsbrist, samt till bostäder för studerande. Stöd kan även gå till bostäder i kommuner utan befolkningstillväxt, om det finns brist på en viss typ av bostäder. Viktiga krav är att bostäderna är mer energieffektiva än vid övrig nyproduktion och att de förmedlas genom den kommunala bostadsförmedlingen.

Om investeringsstödet får tillräckligt politiskt stöd återvänder det med vårändringsbudgeten i mitten av april. Fram till den 30 juni 2018 hade nära 4 miljarder kronor beviljats till cirka 14 600 hyresrätter, inklusive studentbostäder.

Annons
Ejendals 640×240 V21
arrow_forward Senaste nytt