info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
BluebeamMAN V21-22

Här är chansen – gör byggjobbet från soffan

Får du inte nog av att hammaren eller grävmaskinen på jobbet? Här är de ultimata spelen för dig som vill fortsätta pula därhemma – men helst gör det i fåtöljen framför datorn.

Det finns många spel där man kan få utlopp för sin bygglust. Här är fem spel i några olika kategorier där du får riva och snickra, söndra och härska!

Läs också Specialjobbet på vatten: "Hade en flotte"

Cities: Skylines (PC, Playstation, Xbox)

Spelet för dig som inte nöjer dig med att snickra en ny veranda, utan har lite högre ambitioner. Cities: Skylines är ett stadsbyggarspel där du får bygga vägar, bostadsområden och industrier. Det gäller att få ut el, vatten och avlopp och se till att ekonomin går runt. Om du drömmer om herravälde men inte ens får bestämma över fjärrkontrollen kan det här bli ditt eget rike.

Demolition & Build (PC)

Här får lusten att förstöra och riva fritt utlopp. Du kan använda allt från hammare till rivningskula. Bara att smacka på! Du får chansen att testa på en massa arbetsmaskiner som du drömt om att få köra – bland annat tornkran, bulldozer och truck. När rivningarna är klara bygger du upp hus och hyr ut dem. Förhoppningsvis får du firman att blomstra.

Construction Simulator Pro (iOS och Android)

Är datorn upptagen och det kliar i fingrarna efter att få “jobba lite”? I mobilspelet Construction Simulator Pro får du styra en rad maskiner, precis som i Demolition & Build. Men här ligger fokus helt på att bygga. Dessutom har du chansen att klättra i byggvärldens hierarki så att du får styra och ställa!

Bridge Construction Simulator (iOS och Android)

Här gäller det att hålla tungan rätt i mun och ta fram sina ingenjörskunskaper. Som framgår av titeln är det broar som ska byggas. Och gör du fel – ja då kan en långtradare eller skolbuss hamna i plurret med katastrofala följder. Till skillnad från riktiga byggen finns det ingen tidspress i det här spelet. Så ta god tid på dig så att alla kommer över broarna säkert.

Minecraft (PC)

Minecraft utvecklades av svensken Marcus Persson, som numera sålt sitt spel och har fullt sjå med att bada i pengar i sin lyxvilla i Beverly Hills. Men spelet är inte bara en pengamaskin för dess skapare, utan också väldigt kreativt och får nog räknas som byggdatorspelet nummer ett. Här finns oändliga möjligheter att skapa fritt, eller bygga upp kopior av kända byggnadsverk. Bara fantasin sätter stopp – eller tiden…

Annons
Ejendals 640×240 V21
arrow_forward Senaste nytt