info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hantverkare straffad för kniv på tingsrätt: ”Skär papp och skalar äpple”

Byggnadsarbetaren var kallad till ett möte på tingsrätten i Falun. När han skulle gå igenom säkerhetskontrollen upptäcktes en kniv. Mannen har nu dömts till böter.

Det är Dalarnas Tidningar som skriver om en dom i Falu tingsrätt. Byggnadsarbetaren, som jobbar som snickare, åkte raka vägen från jobbet för ett möte på tingsrätten. Säkerhetsvakter hittade då en kniv i mannens väska. Något som fick en åklagare att väcka åtal för brott mot knivlagen.

Snickaren försvarade sig med att han inte trodde att kniven räknades som ett vapen och att han själv använder kniven mest för att ”skära papp och skala äpplen”.

Enligt Dalarnas Tidningar ansåg en av nämndemännen att snickarens innehav av kniven var befogat. Men det hjälpte inte, resten hade en annan uppfattning.

Visserligen konstaterar rätten i domen att det rör sig om en liten kniv, men att det inte spelar någon roll. Dessutom ansåg rätten att kniven inte kan anses tillhöra snickarens normala verktygslåda utan att det var mer en allt-i-allo-kniv. Därför var det ett brott mot knivlagen och mannen dömdes därför till böter på 1 200 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hantverkare straffad för kniv på tingsrätt: ”Skär papp och skalar äpple”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig