info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hantverkare lurade staten på 130 000 kronor

En hantverkare i Västervik har dömts för skatte- och bokföringsbrott. Han har undanhållit staten på nästan 130 000 kronor, men hävdar själv att han var anställd.

När hantverkaren var klar med ett jobb ringde han den 46-årige mannen som hade en enskild firma. Hantverkaren uppgav hur många timmar han hade jobbat och att den andre skickade faktura i sitt företags namn. Kunderna betalade till mannen i Borås. Cirka 80 procent av de pengars som kom in förde han över till hantverkarens konto i Västervik.
Men de pengar som fördes över redovisades aldrig i deklarationen. Enligt skatteverket har totalt 130 000 kronor undanhållits på detta sätt, varav 51 000 kronor var moms.
Hantverkaren anser att han var anställd och uppger också problem i familjen som anledning till att han inte deklarerat pengarna.
Hantverkaren dömdes för skatte- och bokföringsbrott till villkorlig dom och 70 timmars samhällstjänst. Men mannen förnekar att han uppsåtligen har begått något brott.
En 46-årig man från Borås dömdes för medhjälp till bokföringsbrott till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst, skriver Västervikstidningen.
Tingsrätten menar att straffvärdet ligger på fängelse, men eftersom ingen av de inblandade är dömd för
allvarligare brott döms de åtalade till villkorlig dom och samhällstjänst.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hantverkare lurade staten på 130 000 kronor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig