info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hans Tilly till koreanskt fängelse

Flera fackligt aktiva byggnadsarbetare sitter inspärrade i Sydkorea. Byggnads ska besöka dem i fängelset.

Hans Tilly, Byggnads förbundsordförande och förbundets internationella sekreterare Christer Wälivaara åker till Sydkorea för att visa sina sympatier för byggnadsarbetarna.
– De är ena jävla kämpar och flera av dem har åkt ut och in ur fängelse flera gånger. De påstås hindra affärsverksamheten när de står utanför arbetsplatserna och värvar medlemmar, säger Christer Wälivaara.
Byggnads och Svenska industritjänstemannaförbundet (Sif) är engagerade i ett fackligt biståndsprojekt där de hjälper det sydkoreanska fackförbundet, The Korean federation of construction industry union (KFCITU). KFCITU:s målgrupp är en arbetsstyrka på 1,8 miljoner människor men endast 18 000 är organiserade i facket.

Christer Wälivaara och Hans Tilly kommer att besöka ett antal fackliga representanterna som sitter fängslade.
– Internationella påtryckningar har tidigare lett till att koreanska fackliga kämpar släppts från fängelse. Efter besöket kommer vi att hålla en presskonferens, säger Christer Wälivaara.
KFCITU organiserar både tjänstemän och arbetare. En konflikt har uppstått och tjänstemännen vill bryta sig ur och organisera sig utan arbetarna.
– Vi vill förmå dem att fortsätta jobba tillsammans, det är ett annat syfte med besöket, säger Christer Wälivaara.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hans Tilly till koreanskt fängelse

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig