info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Grävmaskinist åtalas för dödsolycka: ”Sämre sikt åt höger”

En grävmaskinist i södra Sverige åtalas nu för vållande till annans död. Detta efter en olycka i en rondell.

Nu åtalas grävmaskinisten för dödsolyckan. Själv uppger han i förhör att det är svårt med sikten genom rutan till höger. Foto: Ur polisens förundersökning

Det är Skånska Dagbladet som skriver om att en grävmaskinist i 60-årsåldern nu åtalas för att ha orsakat en äldre kvinnas död. Olyckan inträffade i Jägersro utanför Malmö den 21 juni i år.

Enligt polisutredningen körde grävmaskinisten sin maskin och släp in i rondellen. När han passerade den upphöjda cykelöverfarten kände förare hur grävmaskinen hoppade till. Mannen stannade då och gick ut för att se vad som hänt. Han upptäckte först att det låg en cykel under maskinen. När han tittade mer noga såg han även kvinnan. Räddningstjänsten kallades till platsen. Kvinnan fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Enligt Skånska Dagbladet som läst polisens förhör med grävmaskinisten så uppger han att sikten var bra till vänster och rakt fram, men sämre ut genom rutan till höger. Något som ska bero på att motorn och den tillhörande kranen sitter där.

– Jag brukar alltid titta bakom och framför kranen och får då luta mig bak och fram lite för att se bättre vilket jag gjorde även den här gången, man vill ju vara säker, uppger föraren i förhör.

Maskinföraren förnekar brott.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Grävmaskinist åtalas för dödsolycka: ”Sämre sikt åt höger”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig