info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Göran, 61 år: ”Läkaren sa: Du är helt utsliten”

Göran Christensen är anläggare och jobbar deltid. Han klarar inte att jobba fullt på grund av värken. Helst skulle han vilja gå i pension redan till hösten.

”Jag fick beskedet från Försäkringskassan idag och är så besviken. Jag får ingen sjukersättning så att jag kan jobba deltid, men jag orkar inte mer och har ingen lust att slita ut min kropp. Jag vill sluta i höst då jag är 62 men fram till dess klarar jag inte att jobba fullt ute på byggen. Hon på Försäkringskassan tycker att jag ska jobba heltid i ett lättare jobb men var ska jag hitta det?

Jag har jobbat i 45 år fysiskt med tungt arbete, har varit i byggbranschen från 1980-talet med anläggning och tunga jobb hela tiden. Jag har ett diskbråck i nacken och en muskelförtvining gör att jag inte kan räta ut armbågen. Jag har artros i alla leder. När jag kom till läkaren sa hon: ”Du är helt utsliten” och sjukskrev mig på deltid direkt. Det går aldrig att jobba heltid igen, fastän jag trivs och fastän jag skulle vilja. Kroppen sätter stopp. Men hur ska jag göra? Jag trodde samhället skulle hjälpa oss som skadats men jag hade fel.”

Läs även: Allt längre till pension

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Göran, 61 år: ”Läkaren sa: Du är helt utsliten”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig