info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Gör som i Danmark med fasaderna: "Stort intresse"

Vårt sydvästra grannland har legat långt före när det gäller hantering av tegel. Men med en ny produktion i Västsverige vill företaget Brukspecialisten ta rygg på dansken.

I Danmark finns mängder av vackra tegelbyggnader och landet har också en stor industri för att ta tillvara på gamla tegelstenar. Det svenska företaget Brukspecialisten har låtit sig inspireras av återbruket och planerar en storskalig produktion för rensning av tegel. Redan nu tar man emot tegel från rivningar av fasader runt om i landet.

Produktionen ska vara i drift under hösten.

– Vi märker ett stort intresse både från beställare och arkitekter som vill använda en rivningsbyggnad till ett nytt eget projekt, men även fastighetsägare som vill ta ansvar för att deras rivningsmassor återanvänds på bästa möjliga vis, säger Jacob Steen, vd på Brukspecialisten i ett pressmeddelande.

Tegel har enligt Brukspecialisten en betydligt högre livslängd i jämförelse med andra fasadmaterial. Företaget tror att man med sin återvinning kan öka livslängden på visst tegel till flera hundra år.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Gör som i Danmark med fasaderna: "Stort intresse"