info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

God arbetsmiljö och god inomhusmiljö går hand i hand menar facket

Regeringen satsar 105 miljoner kronor på att höja kompetensen om inomhusmiljö och förebygga byggskador. Facket är positivt men pekar på att god arbetsmiljö för byggarna är positivt för de boendes hälsa.

I en lägenhet på Södermalm i Stockholm presenterade bostadsminister Peter Eriksson (MP) på tisdagen regeringens satsning på inomhusmiljö och att förebygga byggskador. Totalt satsar regeringen 105 miljoner kronor i form av ökade anslag till Boverket som får i uppdrag att öka kompetensen hos offentliga beställare och byggherrar.
– Vi bygger för fullt i Sverige och det råder personalbrist, risken är därför stor att man bygger in nya inomhus- och hälsoproblem, sade bostadsministern enligt tidningen Fastighetsnytt.

LÄS MER: EU-pengar till kompetensutveckling

Facket ställer sig positivt till satsningen. Samtidigt lyfter Byggnads ordförande Johan Lindholm, som var på plats när den presenterades, behovet av att även satsa på byggnadsarbetarnas kompetensutveckling. Dessutom, menar Lindholm, är byggarnas arbetsmiljö en fråga som går hand i hand med de boendes inomhusmiljö.
– Vi ser dagligen exempel på hur byggnadsarbetare blir utnyttjade och att arbetsmiljöreglerna inte följs. Vi kommer aldrig att kunna bygga friska hus i en sjuk arbetsmiljö, säger förbundsordföranden i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: God arbetsmiljö och god inomhusmiljö går hand i hand menar facket

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig