info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Gäckande gylf gör byggjobbet jävligt: "Lagom roligt när man är kissnödig"

”Det manliga utsöndringsorganet sitter inte halvvägs upp till naveln". Erik Nyberg, pensionerad byggnadsarbetare, köpte nya arbetsbyxor – men gjorde en olycklig upptäckt.

Erik Nyberg visar underkanten av gylfen med tumstocken. Foto: Privat

Erik har skrivit till redaktionen – samt till såväl tillverkaren Björnkläder som återförsäljaren Swedol – om sitt inköp. Byxorna är bra, men för att kissa måste man: ”knäppa upp bältet, knäppa upp de två knapparna i byxlinningen, dra ned den superkorta dragkedjan och hasa ned byxorna en decimeter, innan man kan börja lätta trycket”.

Han monterar bärläkt på sitt tak när Byggnadsarbetaren ringer upp honom.

– Jag förstår inte hur de har designat det här. Gylfen sitter ju halvvägs uppe på magen. När jag berättar detta för folk så skrattar de. Men det är lagom roligt när man är kissnödig.

Erik började jobba inom bygg 1966, idag är han 78 år gammal. Just nu han bygger om huset i öländska Böda. Det ska bli nytt sovrum, dusch och toalett på bottenvåningen. Det är därför han köpte ett par nya arbetsbyxor på Swedol i Kalmar.

– Men inte fan kollade jag ifall de går att använda på det praktiska sättet när man är nödig. De är inte utformade efter folk som är normalt skapta!

Sara Nygren Jönsson är produktutvecklingschef på Alligo som äger Björnkläder. Hon tror att det hela rör sig om ett produktionsfel.

– Det kan vara ett måndagsexemplar eller ett produktionsfel. Men så här ska det inte vara. Han är välkommen att lämna tillbaka byxorna till oss, så får han en annan byxa. Förhoppningsvis får han en som passar då.

Per mejl tillägger Erik Nyberg:

– Det är uteslutet att mina byxor skulle ha varit något måndagsexemplar. De är mycket välgjorda och välsydda, på ett enda undantag när… Jag har ännu inte fått något svar från företaget.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Gäckande gylf gör byggjobbet jävligt: "Lagom roligt när man är kissnödig"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig