info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fyra döda vid brand i höghusbygge

Fyra byggnadsarbetare förolyckades och ytterligare 60 skadades vid en brand i ett höghusbygge i Dubai på torsdagen.

En brand bröt på torsdagen ut i ett rum med elektriska installationer i ett höghusbygge i Dubai. Branden stängde in ett stort antal av de totalt 300 byggnadsarbetarna på de övre våningarna på bygget av det 34 våningar höga Fortune Tower. De lokala tidningarna, Khaleej Times och Gulf News, rapporterar om en stor och snabb räddningsinsats. Trots det förolyckades fyra byggnadsarbetare och ytterligare 60 vårdas på tre sjukhus i Dubai, fem av dem med allvarliga skador.

Orsaken till branden är ännu oklar. Men den bröt ut mellan 20:e och 25:e våningen och rökfyllde snabbt de övre våningarna. Ögonvittnen berättar om scener som från terrorattacken mot World Trade Center i new York, med svart kraftig rökutveckling och desperata människor som hoppade eller föll från huset.
– Jag fick flera samtal från arbetare där inne som gråtande vädjade; vi vill inte dö, snälla hjälp oss, berättar en arbetsledare i Gulf News.
Arbetsledaren berättar att han och räddningsmanskapet fann låsta dörrar på 15:e våningen när de skulle undsätta de instängda. Den hiss som skulle transportera byggnadsarbetarna var blockerad.

De flesta av byggnadsarbetarna på Fortune Tower var gästarbetare från Indien. Totalt finns det cirka tre miljoner gästarbetare i Dubai, varav cirka 600 000 är byggnadsarbetare. Sedan sommaren 2006 har byggnadsarbetare genomfört flera uppmärksammade aktioner i protest mot låga löner, dålig säkerhet och usla arbetsvillkor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fyra döda vid brand i höghusbygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig