info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 v43-45

Fullt upp som vanligt – men på butiksdörren står det STÄNGT

På Nya Golv i Helsingborg är det fullt upp med jobb som vanligt – förutom jobben åt butikskedjorna. Där är det tvärstopp.
– Vi måste kämpa på och ta oss igenom detta, säger golvläggaren Martin Johnsson.

Martin Johnsson arbetar som golvläggare på Nya Golv i Helsingborg. Han är en av elva golvläggare på företaget. Just nu lägger han textilplattor i Stadshuset i Landskrona.

Hur länge ska ditt jobb pågå?

– Jag håller på med första etappen, en yta på cirka 10 000 kvadratmeter, som ska vara klar i september. Sedan är det ytterligare flera etapper kvar. Jobbet ska vara färdigt 2021.

Hur tacklar ni coronakrisen på jobbet?
– Vi håller avstånd till varandra och är noga med hygienen. Vi tvättar oss ofta och tar handsprit innan vi äter. Vi gör allt vi kan göra. Coronan drabbar ju dem som har vissa sjukdomar. Jag har ju astma och man känner sig lite orolig att man är i riskzon.

Hur påverkar corona ditt företag?
– Just nu har vi mycket jobb, men man vet ju inte hur det blir om ett år. Då kanske det är en annan situation. Vi gör ju många jobb åt butikskedjor och där har jobben minskat drastiskt. Butikerna har inte så mycket pengar och ställer in renoveringar.

Vilka utmaningar har ni framför er?
– Vi måste kämpa på och ta oss igenom detta. Det finns ju folk som är värre drabbade – man hör ju folk som dör runtomkring sig.

Vad tror du om framtiden?
– Som det ser ut nu så känner jag mig trygg, Men minskar jobben, så är jag ju inte högst upp på listan. Då kanske de säger upp mig. Jag har jobbat på företaget i sju år.

Mikael Gunnarsson är ägare av Nya Golv i Helsingborg. Företaget jobbar mot entreprenader, bland annat Skanska, NCC och Byggmästaren i Skåne.

Vilka problem har ni stött på grund av krisen?
– Vi har inte känt av det så mycket än, men jobb åt butikskedjorna har lagts på framtiden. Vi gör ett sista butiksjobb på Gotland som ska vara färdigt denna vecka, sedan har vi inga nya butiksjobb. Kunderna kan inte betala på grund av likviditetsproblem.

Vad hoppas ni på framöver?
– Vi hoppas att det går över och att det sedan rullar vidare. Vi har hållit på sedan 1994, vi har varit i både med- och motgångar.

Har du några önskningar och behov just nu?
– Vi får se hur det utvecklar sig. Men vi får ta det med ro och ta en vecka i taget.

Har du behövt hjälp med något?
– Jag har behövt hjälp med kunders betalningar. Jag har jobbat mycket med det den senaste tiden. Många drar på betalningarna och nu har jag lämnat över betalningarna till ett kreditbevakningsföretag som gör avbetalningsplaner med kunderna.

Hur ser det ut framöver?
– Vi har stora jobb framöver, men jag tror ändå att det blir mindre att göra. Det har blivit en del förseningar bland byggarna på grund av corona. Jag har aldrig haft så mycket material på mitt lager – jobb som skulle ha varit utförda.

Annons
Infobric 250×600 v43-45

Du läser: Fullt upp som vanligt – men på butiksdörren står det STÄNGT