info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fullt pådrag efter gaslarm – golvläggaren fattade ingenting

En golvläggare blev minst sagt förvånad när räddningstjänsten avbröt honom på arbetspasset i förra veckan.

Räddningstjänsten fick rycka ut i Haninge centrum. (Bilden är ett montage och inte från den specifika insatsen.) Foto: Mostphotos/Södertörns brandförsvarsförbund

Det luktade fränt av ammoniak i Haninge centrum i Stockholm, så i torsdags förra veckan ryckte polis och räddningstjänst ut med fullt pådrag.

– Vi brassade på med rätt mycket resurser, fem brandbilar, det var en stor insats initialt, berättar Andreas Blomquist, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund som var på plats den dagen.

Men det var inte så dramatiskt som man befarade.

– Nej, det var en golvläggare som limmade en matta på golvet. Han använde något epoxylim. En kund i gallerian hade upplevt lukten som väldigt stark och ringde 112.

Golvläggaren blev minst sagt överraskad när polis och räddningstjänst plötsligt dök upp på arbetspasset, enligt Andreas Blomquist:

– Han hade jobbat med detta i 15-20 år och aldrig varit med om något liknande. Han blev verkligen förvånad. Golvläggaren tyckte ju inte att det var annorlunda och satt med huvudet ner i hinken när jag kom.

Andreas Blomquist kände inte någon gaslukt, inte heller brandmännen som kom dit före honom.

– Det råder väl delade meningar om hur starkt det luktade, kan man säga.

Utryckningar till golvjobb hör inte till vanligheterna för Andreas Blomquist som inte hört talas om det tidigare.

– Det som stack ut här var att de gjorde jobbet när gallerian var öppen, i ett allmänutrymme. Det kanske inte är så bra. Och det var helt rätt att larma, man kan aldrig veta om det är ett faktiskt utsläpp, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fullt pådrag efter gaslarm – golvläggaren fattade ingenting

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig