info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förhandlingar med Fanerdun bröt samman

Det kinesiska byggföretaget Fanerdun vill inte gå med på Byggnads krav att betala ut löner via en svensk bank. Förhandlingarna har där med brutit samman för femte gången.

Fanerduns representant vägrade, under måndagens förhandlingar, att gå med på att låta löneutbetalningarna till de 200 kinesiska arbetarna gå via en svensk bank. Den kinesiska motparten menar att det blir för dyrt. Arbetarna ska bygga en mässhall i Kalmar. Fanerdun, som är byggherre, har kontrakterat bolaget Zheijang Huacheng Steel Structure för att utföra arbetet.

Willy Hultén, ombudsman på Byggnads, säger till Byggnadsarbetaren att man kräver att lönerna ska betalas ut via en svensk bank för att på så sätt kunna kontrollera att pengarna kommer fram till arbetarna. Fanerdun har tidigare försenat utbetalningar till sin personal.

– De tycker givetvis att allt är mitt fel, men utbetalningarna måste ske via en svensk bank, annars kan vi inte kontrollera vart pengarna tar vägen, säger han.

Willy Hultén ska nu ta kontakt med Swedbanks kontor i Shanghai och se om lönerna kan betalas ut via dem. Fanerdun har sagt att de kan gå med på en sådan utbetalning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förhandlingar med Fanerdun bröt samman

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig