info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Förhandling om Laval inställd

Det blir inga förberedande förhandling i dag, onsdag, i Laval/Vaxholmsmålet. Arbetsdomstolen skjuter upp förhandlingarna.

Orsaken är att skadeståndsanspråket från Lavals juridiska ombud kom in så sent i måndags kväll, att Byggnads och Elektrikernas ombud inte hinner sätta sig in i dem. Därför konstaterar även AD att en förhandling i dag skulle vara meningslös.

Nu får förbunden fram till den 12 juni på sig att yttra sig över skadeståndsanspråket. Det handlar om närmare 2,8 miljoner. 500 000 kronor för Byggnads, 500 000 kronor för Byggettan, 350 000 kronor för Elektrikerna i allmänna skadestånd. Och 1 420 000 kronor som de tre ska betala Laval tillsammans för företagets ekonomiska förluster. Det ursprunliga anspråket var på 600 000 kronor totalt.
– Vi menar att de ska finnas effektiva sanktionsmöjligheter med retroaktiv verkan när man bryter mot EG-rätten. Vi anser ju att den principiella frågan om stridsåtgärderna stred mot EG-rätten redan är avgjord. Skadeståndet är mer en teknikalitet, säger Lavals juridiska ombud Anders Elmér.

Preliminärt blir det huvudförhandling i november. Båda parter menar att man redan lämnat in handlingar på allt man har att säga, och tycker inte att en muntlig förhandling är nödvändig. Något som är upp till AD att slutligen bestämma. Oavsett tillvägagångssätt kommer domen att dröja cirka sex veckor efter att handlingarna gåtts igenom, eller muntliga förhandlingarna hållits. Håller tidsplanen kommer en dom från AD runt årsskiftet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Förhandling om Laval inställd

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig