info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Föll från ställning - landade på lärling

Två byggnadsarbetare, en 31-åring och en 20-årig lärling, skadades i går vid en arbetsplatsolycka i Nödinge utanför Göteborg. 31-åringen skadades i underarmen och fick sy 14 stygn. Lärlingen ådrog sig en hjärnskakning.

De två arbetade tillsamman på ett Peab-bygge vid Backa säteri i Nödinge. På arbetsplatsen bygger Peab radhus i funkisstil. Vid olyckstillfället skulle de två männen gipsa kring ett fönster i ett trapphus. 31-åringen stod uppe på en ställning och lärlingen befann sig under ställningen.
– Vad som hänt är ännu inte klarlagt, men mannen på ställningen föll och ramlade ner på killen därunder, säger Kenneth Bäckström, arbetsmiljöinpektör på Arbetsmiljöverket i Göteborg.
Mannen på ställningen föll nästan tre meter innan han landade på lärlingen. 31-åringen fick svårast skador och har under natten till i dag legat kvar på sjukhuset i Kungälv för observation. För lärlingens del konstaderade man att han fick en lättare hjärnskakning. Han lämnade sjukhuset redan igår.
– I det här fallet handlar det om arbete över två meter. Då ska det finnas en instruktion som talar om hur fallskyddet ska lösas. Vi får se vad den fortsatta utredningen visar, säger Kenneth Bäckström.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Föll från ställning - landade på lärling

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig