info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Folk gömmer sig för hantverkare: ”Jag satte mig i garderoben”

Hantverkare....visste du att det kan finnas folk som låtsas inte vara hemma när du jobbar? De trycker inne på toan, i sängen och i garderoben.

Det är inte helt ovanligt att folk gömmer sig när hantverkaren går in i lägenheten med huvudnyckel för att åtgärda problem. Foto: Mostphotos, Pixabay

I en grupp på Facebook berättar en kvinna hur hon gömde sig i sovrummet när golvläggaren kom. Beteendet verkar inte helt ovanligt. Flera berättar om hur de gömmer sig på toan, utomhus, på balkongen, i garderoben och under täcket i sovrummet när hantverkaren kommer.

Cilla vaknade en gång av hantverkarna stod i hallen i hennes lägenhet och pratade.

– Jag låg tyst kvar i sängen och bad en stilla bön att min 2 månaders bebis inte skulle vakna och avslöja mig.

Men varför gömde du dig?

– Jag gillar helt enkelt inte att träffa nya människor, förklarar hon.

En annan kvinna berättar att hon satt i soffan medan några byggjobbare arbetade utomhus. Plötsligt satte de sig vid familjens bord på altanen och åt lunch. ”Jag gjorde mig mentalt så liten som möjligt och hoppades att de inte skulle se mig genom fönstret. Vågade inte heller resa mig när jag blev kissnödig. Rätt märkligt beteende om jag får säga det själv”.

En tredje berättar: ”De skulle byta ytterdörren i min lägenhet…jag satt på toaletten när de ringde på ytterdörren, så hann ju inte ut o öppna innan de öppnade med huvudnyckel och då tyckte jag att det var så pinsamt så jag vågade inte gå ut igen förrän ytterdörren var bytt.”

Och så fortsätter det…

”Förra veckan var en kille här och skulle byta toastolen. Jag sa att han fick gå in med nyckeln för jag var inte hemma. Jag var hemma och låg i min säng.”

”De kom och skulle kolla ventilation i min 1a. Så då skulle de kolla köket och badrummet. Så jag låg tyst i sängen i vardagsrummet och försökte låtsas att jag inte var där. Men då kom ena montören och tittade in! Och då var man ju tvungen att hälsa!

”När målaren var hos mig för några år sen, blev jag jättekissnödig mitt i allt och använde en gammal plastmugg som toalett…”

Frida kröp runt inne, medan fönsterputsarna höll på ute: ”När de gick in så satte jag mig i garderoben”.

En hantverkare som läser inlägget kan inte låta bli att avslöja sin sida av saken.

”Som hantverkare så blir man ju mörkrädd när man läser hur många som gömmer sig hemma, sjukt beteende. Och ja…man har vart med om en del konstigheter. Som när man har stått och ringt på och bankat på dörren i flera minuter och till sist öppnar med tubnyckeln, och hela familjen står och gömmer sig i hallen innanför. Folk är jävligt märkliga.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Folk gömmer sig för hantverkare: ”Jag satte mig i garderoben”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig