info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Flest betalningsanmärkningar hos stora byggbolag

Betalningsanmärkningarna bland storföretagen ökar. Flest anmärkningar har hotell- och restaurangbranschen, byggbolag och detaljhandel.

12,5 procent av de bolag som omsätter mer än 500 miljoner kronor har betalningsanmärkningar. Det är en ökning med 1,5 procentenheter sedan förra årets mätning, skriver di.se.
– De stora bolagen utnyttjar sin makt och betalar sent. Har de väldigt många fakturor och betalar sent surnar en del leverantörer och då går det vidare till kronofogden, säger Roland Sigbladh, marknadschef på kreditupplysningsföretaget UC.
20 företag, däribland många börsnoterade bolag, har sammanlagt över 80 anmärkningar. Att just hotell- och restaurangbranschen, följt av detaljhandeln och byggverksamheterna toppar listan, tror Roland Sigbladh beror på att det är hård konkurrens inom dessa branscher.
Det finns inslag av en del svartjobb som gör det svårt för de andra att konkurrera med de bolagen. En annan bidragande orsak till att betalningsanmälningarna ökar är den vikande konjunkturen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Flest betalningsanmärkningar hos stora byggbolag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig