info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Flera takolyckor under den senaste veckan

En takarbetare i Halmstad fick förra veckan livshotande skador efter att ha fallit åtta meter. Takolyckor har också inträffat i Ulricehamn och Västerås.

Takarbetaren i Halmstad bröt båda benen och skadade huvudet då han föll åtta meter i fredags. Skadorna beskrevs som livshotande efter olyckan, han är nu kvar på sjukhus.

Vid olyckan arbetade mannen med att montera ett plåttak i anslutning till Lv6 i Halmstad. Enligt Lars Rosengren på arbetsmiljöverket saknades ställning och räcke. Så långt stämde det med arbetsmiljöplanen, som sa att det nya taket kunde läggas med endast sele och lina eftersom det handlade om mindre än en dags arbete. Men enligt Lars Rosengren användes inte heller sele vid olyckan.

Arbetsmiljöverket ska nu utreda det inträffade. Samma företag som var huvudentreprenör i det här fallet råkade också för en olycka i Ulricehamn på onsdagen i förra veckan. Uppdraget var att bygga ett sadeltak ovanpå ett platt tak. De nymonterade stammarna vek sig när plåtarna lyftes upp. En byggnadsarbetare fick sårskador, de andra på platsen klarade sig oskadda.

– Men det kunde ha gått riktigt illa, konstaterar Lars Rosengren, och tillägger att varje plåtbunt väger runt ett ton.
Ännu en takolycka inträffade på morgonen idag, tisdag, i Västerås. En man som arbetade med att riva ett innertak på ett kontor trampade igenom och föll två och en halv meter. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Flera takolyckor under den senaste veckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig