info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Flera byggare bestulna vid färjeläge

En 24-årig byggnadsarbetare blev av med 25 000 norska kronor vid en fräck stöld när han var på väg hem till Polen. Enligt polisen är stölden vid färjeläget i Karlskrona det senaste i en lång rad.

I måndags, den 26 mars, blev en 24-åring bestulen på nästan hela förtjänsten från byggjobb i Norge. Strax innan färjeterminalen i Karlskrona blev han stoppad av tre män som uppgav att de fått problem med bilen, berättar Blekinge Läns Tidning.
De tre männen övergicks snabbt till att anklaga 24-åringen för att plockat upp en plånbok som de påstod att en av dem hade tappat. De uppträdde aggressivt och krävde att få kontrollera den hemvändande byggnadsarbetarens plånbok, där han hade 26 norska tusenlappar.

När han fick tillbaka sin plånbok avlägsnade sig de tre männen snabbt. 24-åringen upptäckte då att 25 av de 26 tusenlapparna hade ersatts med vita papperslappar.
24-åringen kontaktade polisen som konstaterade att det var den andra stölden på bara en vecka. Fredagen den 23 blev en 35-årig byggnadsarbetare av med 25 000 svenska kronor på ett liknande sätt.

Polisen säger också att det finns liknande fall som inträffat tidigare.
– I början var vi lite skeptiska till uppgifterna. Men när det ena fallet efter det andra dyker up med samma beskrivning inser vi att det gått till på det här sättet, säger kriminalinspektör Nils-Olof Waker till Blekinge Läns Tidning.
Polisen tror, utifrån de bestulnas uppgifter, att skojarna är polacker.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Flera byggare bestulna vid färjeläge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig