info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler medlemmar i Byggnads under maj

Medlemsflykten från Byggnads har stannat upp. För första gången på två år visar förbundet plussiffror under en enskild månad. Under maj ökade antalet medlemmar med 85 personer.

Hittills i år har 1 328 personer begärt utträde ur Byggnads. Under samma period förra året lämnade 2 449 medlemmar förbundet. Redan i början av året började antalet som lämnat förbundet att minska. En tendens som sedan förstärks för varje månad för att slutligen gå över till plussiffror nu i maj.
Byggnads sjösatte i början av året en offensiv satsning – till en kostnad av 20 miljoner kronor – på att värva nya medlemmar. Målet är att få in 10 000 nya medlemmar under två år.
Under hela 2007 valde 8 014 yrkesaktiva byggnadsarbetare – cirka 10 procent – att lämna Byggnads. Det finns flera orsaker till massflykten som drabbat de flesta fackförbunden. Bland annat den särskilda finansieringsavgiften till a-kassan på 250 kronor som riksdagen införde 1 januari 2007. Den avgiften sänktes dock den första januari i år till 243 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler medlemmar i Byggnads under maj

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig