info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fler kinesiska arbetare till Kalmar

Arbetsstyrkan vid Fanerdun i Kalmar som bygger mässhall har ökat till ett 100-tal arbetare. Ett 30-tal kom i förra veckan. Arbetsmiljöverket och företaget har nu haft ett möte där de diskuterat säkerheten.

Fler arbetare från Kina är sedan i förra veckan i Kalmar för att jobba vid byggherren Fanerduns arbetsplats i Snurrom. De deltog under måndagen i ett informationsmöte om säkerhetsreglerna innan de skulle började jobba.
Efter tidigare stopp på grund av säkerhetsproblem vid bygget hade Arbetsmiljöverket kallat till möte med representanter Fanerdun i tisdags. Det var framförallt ett informationsmöte.
Företaget fick redogöra för hur de arbetar med arbetsmiljön och vissa förslag till förbättringar i organisation diskuterades.
– Vi och företaget är eniga om hur arbetet ska bedrivas, säger Håkan Rosengren, biträdande tillsynsdirektör på Arbetsmiljöverket i Växjö.
–Bland det vi diskuterade var ett önskemål om att alla arbetare som kommer ska få mer utbildning i svenska säkerhetsregler, säger Per-Olof Nilsson, arbetsmiljösamordnare hos Fanerdun.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fler kinesiska arbetare till Kalmar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig